Met kleine stapjes op weg naar een duurzame woning

Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend te zijn om een duurzame bijdrage te leveren. Zeker nu niet. Met de zogenaamde RREW regeling van de gemeente kunnen woningeigenaren èn huurders hun eigen woning met kleine maatregelen al een heel eind verduurzamen. Deze regeling is toegekend aan de gemeente Woudenberg en hiervan kunnen inwoners dus gebruik maken. De regeling geldt tot eind juli 2022.

Ieder huishouden in Woudenberg kan zijn energieverbruik reduceren. Met kleine en snel te realiseren energiebesparende maatregelen ben je al heel snel een eind in de goede richting. Hierbij kan je denken aan het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, het gebruik van ledlampen en een waterbesparende douchekop.

Met gezamenlijke inkoopacties, wijkacties, actiemiddagen, energiecafés etc. zal de gemeente aandacht vragen en geven aan het verduurzamen van huur- en koopwoningen. Dus houd deze site in de gaten voor alle acties die komen gaan.  

 

Energiecafé april: Alles over warmtepompen en de zonneboiler

Overweeg je een warmtepomp aan te schaffen om je woning mee te verwarmen? Of een zonneboiler voor een duurzame douche? Kom naar het maandelijkse digitale energiecafé op vrijdag 16 april om 14:00! We hebben Michel Brouwer en Jan Hofland van Hofland Installaties uitgenodigd om uitleg te geven over duurzame installaties. Lucht-, bodem en hybridewarmtepompen en zonneboilers. Hoe weet je of je woning geschikt is, hoe gaat de installatie in zijn werk en wat kost zoiets? Energiecoach en inwoner van Woudenberg Henk Wierda laat zijn hybride warmtepompsysteem zien en kan vertellen wat zijn ervaring met de verwarming is. Lees meer of meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl

Energiecafé maart: Zonne-energie van eigen dak

De zon laat zich weer steeds vaker zien. Niet alleen tijd om lekker naar buiten te gaan, maar ook om stroom op te wekken! Met zonnepanelen op eigen dak kun je direct je stroomverbruik vergroenen en energierekening verlagen. Lokale zonnepaneleninstallateur Jasper Klein van NewSolar is te gast in het maandelijkse energiecafé op 19 maart om 14:00. Hij vertelt wat er komt kijken bij een zonnepaneleninstallatie en wat dit oplevert. Erik Valster van Rabobank Gelderse Vallei vult aan hoe de panelen gefinancierd kunnen worden. Lees meer of meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl

In februari in het digitale energiecafé: 

Alles over warmtebeelden en wat u kunt doen tegen weglekkende warmte

Gastspreker en warmtebeeldexpert Jan Tessel maakt de vertaalslag van warmtefoto naar maatregelen die getroffen kunnen worden. Erik Valster, financieel adviseur bij de Rabobank Gelderse Vallei vertelt hoe deze maatregelen door subsidies en financieringsconstructies werkelijkheid kunnen worden. Het energiecafé vindt plaats op vrijdag 19 februari 14:00-15:00, onlineLees meer, meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl of bel naar (06) 43 10 91 82.

Hoe je met kleine energiebespaarders veel winst maakt – Energiecafé 15 januari 2021

Wist je dat die koude luchtstroom bij de deuren met tochtstrips verholpen kan worden, waardoor de verwarming een graadje lager kan? Dat is een besparing van 100 euro per jaar. (Berekeningen door milieucentraal.) In het digitale energiecafé op vrijdagmiddag 15 januari vanaf 14:00 vertellen de energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg tips&tricks over kleine energiebespaarders en kun je direct terecht met vragen over je woning. Beginnen kost niks door het energiebespaarcadeau van de gemeente t.w.v. 65 euro. Lees meer of meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl

Eerste vijf warmtescans in Woudenberg een feit! Digitaal Energiecafé 18 december

Ook weten waar je huis warmte lekt? Laat je informeren op het maandelijkse Energiecafé, digitaal op vrijdag 18 december om 14:00. Deelnemers kunnen direct een gratis persoonlijke warmtescan aanvragen en ontvangen achteraf een duurzame goodie bag. Meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl en je krijgt een link toegezonden. Ook andere vragen over energie en warmte kun je hier gewoon stellen. Het energiecafé wordt georganiseerd door de energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg, i.s.m. gemeente Woudenberg en de Rabobank.

Digitaal Energiecafé 20 november: deelnemers gezocht voor zonnedak Renswoude

Wilt u graag zonnepanelen, maar is uw dak niet geschikt? Er is nog plek op zonnedak Renswoude. Doe mee, zie ook https://www.valleienergie.nl/renswoude  Heeft u het energiecafé met alle informatie gemist? Energiecoach Rien doet verslag van de middag, lees verder.

Energie in WAUW!denberg 

Online evenement 5 oktober 2020

Doe mee met het online evenement Energie in WAUW!denberg! Georganiseerd voor bewoners, door bewoners. Luister naar welke energiebesparende maatregelen andere bewoners al hebben genomen; Krijg te horen hoe je je huis kan verduurzamen en welke financieringsmogelijkheden hiervoor beschikbaar zijn; Ga met elkaar in gesprek over de mogelijkheden in je eigen huis voor energiebesparing, isolatie en zonnepanelen. Meld je aan via het registratieformulier van Natuur en Milieufederatie Utrecht (mede-organisator): Registratieformulier Energie in WAUW!denberg.

 

Energiecafé, elke derde vrijdag van de maand

Vrijdagmiddag 18 september vond in het cultuurhuis het eerste Energiecafé plaats! Verschillende inwoners van Woudenberg gingen het gesprek aan met een energiecoach om zo meer te weten te komen over de mogelijkheden van verduurzaming bij hen thuis. In oktober hielden we een digitaal energiecafé, waarbij we opnieuw diverse aanvragen voor energiecoach gesprekken kregen. Lees meer over de energie cafés.

  

Informatieavond ‘Alles over isoleren’

Maandag 27 januari 2020 kwamen ruim 50 woningeigenaren af op de informatieavond ‘Alles over isoleren’. Gerald ten Wolde van Stichting Duurzaam Woudenberg opende de avond, waar ook wethouder Marleen Treep aan het woord kwam en Raoul Santibanez als specialist. Bij de energietransitie zullen ook woningeigenaren moeten meedoen als we de gezamenlijke doelstellingen willen halen. Maar dat levert een hoop vragen op. De campagne ‘Energie in Woudenberg’ helpt inwoners van Woudenberg daarbij op wegDe keuze voor isoleren als thema was geen toeval. Want isoleren is de eerste stap op weg naar een woning die klaar is voor de toekomst. En een stap waarvan u geen spijt zult krijgen. Lees MEER.

Informatieavond ‘Voorbeeldwoningen’

Op donderdagavond 4 april 2019 was er een druk bezochte avond in het Cultuurhuis in Woudenberg over energiebesparing. In totaal 370 huiseigenaren van drie woningtypes die veel voorkomen in de wijken rondom de Willem de Zwijgerlaan, de Rembrandtlaan, de J.F. Kennedylaan en de Koning Willem III laan waren hiervoor uitgenodigd. Lees MEER.

Haantjesdag 2018

Op zaterdag 9 juli 2018 stonden we met het Energy Experience Center op een mooie plek op de Haantjesmarkt. Meerdere Woudenbergers gingen naar huis met tips en adviezen,  

Informatieavond ‘Het nieuwe wonen’

Op dinsdagavond 13 maart 2018 vond in het Cultuurhuis een informatiebijeenkomst plaats over ‘Het Nieuwe Wonen’. Wat kunt u doen om uw woning naar ‘nul-op-de-meter’ te krijgen? En kan dat ook stap voor stap? Lees MEER.