Activiteiten

Energiecafé 21 Maart 2024

Energiecafé Thema Isoleren helpt echt!

De professionele energiecoaches van de gemeente Woudenberg organiseren donderdag 21 maart
a.s. om 19.30 uur in het Cultuurhuis weer een energiecafé. Dit keer is het thema “Isoleren helpt
echt!”
Er wordt gestart met de uitleg en persoonlijke ervaringen over de toepassing van een Warmtescan
voor en na het isoleren van uw woning. Vervolgens zullen de isolatiespecialisten van AZ Isolatie hun
kennis delen over de belangrijkste en meest waardevolle isolatiemaatregelen die je als bewoner kunt
nemen voor de volgende winters. Isolatie voor uw vloer, wanden, spouwmuren en dak.
Ook komen de diverse subsidiemogelijkheden aan bod, zodat je weet welke mogelijkheden er zijn en
of je hiervan gebruik kunt maken.
Ten slotte worden de 24 tips besproken om slim te besparen op je energierekening.
Of je huurder bent of huiseigenaar, onze coaches beschikken over de nodige expertise om passend
en haalbaar advies te geven. Je kunt deze avond direct een afspraak met ze maken. Mocht je niet bij
het energiecafé aanwezig kunnen zijn, dan kan je ook online een afspraak inplannen voor een gratis
energiescan in jouw woning, zie www.energie-in-woudenberg.nl
U kunt zich aanmelden voor het EnergieCafé van 21 Maart via info@energie-in-woudenberg.nl

Energiecafé 21 September 2023

Donderdag 21 september is het maandelijks energiecafé bedoeld voor huurders. Van harte welkom om meer te horen over hoe je kunt besparen zonder grote ingrepen te doen. Ook vertelt de gemeente over de energietoeslag en gaat Omnia Wonen in op wat zij doen om hun woningbezit te verduurzamen. Voor alle bezoekers is een gratis product beschikbaar wat helpt om de energierekening te verlagen. Inloop vanaf 19.30 met koffie en thee. Start van de avond om 20.00 uur. Entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje. Opgeven voor deze avond via info@energie-in-woudenberg.nl.

Energiecafé 19 April 2023

Woensdag 19 april gaan Woudenbergers tijdens het maandelijkse Energiecafé met elkaar in gesprek over het opwekken van ‘groene energie’ zoals zon- en windenergie. Want is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?  Wist je dat je kunt investeren in windenergieprojecten? En dat als je zonnepanelen hebt de wasmachine het beste kan draaien wanneer de zon schijnt? Vragen die je vast bekend voorkomen en antwoorden die straks hopelijk als muziek in de oren klinken. Kom langs op 19 april!

Al deze maatregelen kunnen helpen om de overgang naar groene energie te versnellen en de impact van de klimaatverandering te verminderen. Het is belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de mogelijkheden en hun rol in deze verandering. En precies daarom wordt dit Energiecafé georganiseerd.

Tijdens deze editie zijn er twee sprekers die de aanwezigen meenemen in het opwekken van ’groene energie’. Zo vertelt Sophie Schut van projectbureau Energie van Utrecht over projecten in Nederland waarbij bewoners in lokaal eigendom groene energie opwekken. En vertelt Chris van Lith van Zon op Woudenberg over zonnepanelen en dynamische contracten. Namens de gemeente Woudenberg wordt de regionale energie strategie (RES) toegelicht.

Uiteraard zijn de energiecoaches van Energie in Woudenberg ook aanwezig. En zij delen graag hun 24 tips voor energiebesparing. Ook voor het aanvragen van een energiebespaaradvies kunnen aanwezigen bij de energiecoaches terecht.

Opgeven voor deze avond kan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee, start om 19.30 uur. Afsluiting 21.15 uur met aansluitend gelegenheid voor een drankje en napraten. Entree is gratis. Aanmelden is aan te raden, er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. Locatie is het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40.

Energiecafé 25 Mei 2023

Wanneer de zon fel schijnt, kunnen je zonnepanelen uitvallen. Een probleem wat zich ook in Woudenberg voordoet. Tijdens het Energiecafé van 25 mei aandacht voor dit probleem en mogelijke oplossingen! 

Een van die oplossingen zou de inzet van een warmtepomp kunnen zijn. Warmtepompen zijn in opkomst om meerdere redenen. Dorpsgenoten vertellen op deze avond over hun ervaring met diverse warmtepompen. Laat je informeren en praat mee! 

Welkom vanaf 19.15 uur, de avond start om 19.30 uur en wordt afgesloten rond 21.15 met een drankje. Entree gratis. Aanmelden via info@energie-in-woudenberg.nl