Betrokken bedrijven

Hart van de campagne ‘Energie in Woudenberg’ is het woord ‘vertrouwen’. De stap naar investeren in energiebesparing is voor veel mensen groot. Eén van de belangrijke factoren daarbij is het gebrek aan vertrouwen in de aanbieders. Als u op internet op zoek gaat naar aanbieders, dan is het erg lastig om kaf en koren te scheiden. En dan strandt uw zoektocht misschien al weer snel.

In deze campagne willen we u zoveel mogelijk ondersteunen om volgende stappen te zetten. En hoewel we als campagnepartners (gemeente en stichting Duurzaam Woudenberg) niet in kunnen staan voor individuele bedrijven, hebben we er alle vertrouwen in dat u bij lokale en regionale bedrijven in ieder geval terecht kunt voor betrouwbare adviezen en een goed aanbod. Daarom zijn bedrijven uit Woudenberg uitgenodigd om mee te doen aan de campagne, aangevuld met een enke regionaal bedrijf, omdat in Woudenberg geen isolatiebedrijf gevestigd is. De bedrijven hiernaast hebben daar ‘Ja’ tegen gezegd. Via hun logo komt u terecht op hun eigen website en als u offertes aanvraagt via Duurzaam Bouwloket, het energieloket van Woudenberg, dan komt u deze bedrijven als eerste tegen.

De campagne is erop gericht u te helpen uw woning uiteindelijk (stap voor stap, zonder spijt) naar nul-op-de-meter (NOM) te brengen. Hoe dat gaat leest u HIER. De lokale bedrijven, die meedoen met deze campagne zijn ook bekend met deze aanpak en kunnen u dus daadwerkelijk helpen, als u uw woning naar NOM wilt brengen. Daarvoor hebben ze op woensdag 20 juni 2018 een training gevolgd in Eindhoven, tezamen met ondernemers uit Baarn, Bunschoten en Soest. Als u daar meer over wilt weten, dan kunt u HIER terecht.

Glas

Ook makelaars doen mee

Niet alleen bouwbedrijven, ook makelaars zijn actief betrokken bij de campagne ‘Energie in Woudenberg’. Dat ligt ook voor de hand. Rondom een verhuizing zijn woningeigenaren meer dan ooit bezig met het aanpassen van de nieuwe woning aan de eigen wensen.

Verduurzamen van de woning is dan op dit moment zeker actueel. Maatschappelijk, maar ook financieel. Makelaars zijn daarbij prima adviseurs. Daarom zijn we blij met de deelname van de makelaars hiernaast.

Doe-het-zelf… met korting

Met de campagne ‘Energie in Woudenberg’ willen Duurzaam Woudenberg en de gemeente inwoners van Woudenberg helpen bij het werken aan een energiezuinig en comfortabel huis. Er zijn een heleboel dingen die je zelf kunt doen. Kijk maar eens op onze  ‘Bespaarchecklist‘. Voor de materialen die daarvoor nodig zijn, kun je nu in Woudenberg met 15% korting terecht bij Hubo . Deze korting krijg je op producten, waarmee je in je huis energiebesparende maatregelen kunt nemen. 

Financieel advies

Wilt u uw huis verduurzamen, maar weet u niet wat de mogelijkheden zijn om dit te financieren? De Rabobank helpt mee bij het energiecafé en bij evenementen van Energie in Woudenberg. De Rabobank kan u advies geven over subsidies, duurzaamheidsleningen en hypotheken. Kijk ook op Rabobank duurzaam wonen of bel of app Erik Valster.