Energie in Wauw!denberg: “Je huis verduurzamen is plannen”

Eerst je dak isoleren of toch eerst zonnepanelen? Tijdens het online event Energie in Wauw!denberg op maandagavond 5 oktober deelden diverse energiecoaches van Woudenberg hun ervaring met duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Achteraf kwamen de deelnemers aan het woord om vragen te kunnen stellen en hun eigen overwegingen te delen. Het evenement werd georganiseerd door Stichting Duurzaam Woudenberg i.s.m. de Rabobank, de gemeente Woudenberg en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Onderstaand geven we een korte samenvatting van het evenement. Wil je liever het hele evenement bekijken? Klik dan op deze link: Online Energie in WAUW!denberg.

   

  Meer weten? Meld je aan voor het digitale energiecafé elke derde vrijdag van de maand vanaf 14:00

  Gerald ten Wolde: “Ga vooral dingen doen!” 

  De voorzitter van Stichting Duurzaam Woudenberg opent het evenement. “Door je energieverbruik terug te dringen […] kun je een wezenlijk aandeel leveren voor het verbeteren van het milieu.” Ook is het beter voor de portemonnee, en geeft het meer comfort in de wintermaanden.

  “Wacht niet langer, maar ga vooral ook dingen doen!”

  Marleen Treep: “Doet u met ons mee?” 

  Wethouder Marleen Treep trapte het online event af met een videoboodschap vanuit haar kantoor, uitkijkend op haar zonnepanelen op het platte dak ernaast. “De zonnepanelen herinneren me er iedere keer weer aan dat ik ook mijn eigen verantwoordelijkheid heb. Doet u met ons mee?”

  Duurzame maatregelen financieren, door de Rabobank

  Erik Valster van de Rabobank gaf een presentatie over financieringsmogelijkheden van duurzame maatregelen, zowel vanuit de bank als met subsidies. 

  Henk vertelt over zijn hybride warmtepomp

  Van het gas af gaan is echt wel een grote stap. Je kan ook een tussenstap nemen en daarmee veel gas besparen. Dit kan door een hybride warmtepomp naast de CV ketel te installeren. Energiecoach Henk legt het uit! Lees ook meer over warmtepompen op Milieucentraal 

  De dakisolatie van Paul

  Dakisolatie bespaart veel stookkosten, al snel honderden euro’s per maand. Door je dak te isoleren wordt je woning een stuk warmer en comfortabeler. Energiecoach Rob laat zijn dakisolatie zien. Voor meer informatie over dakisolatie, kijk ook op de website van Milieucentraal

  Rob over spouwmuur en vloerisolatie