Energie opwekken

Zonnepanelen

Als uw woning ‘van het gas af’ is, betekent dat, dat u elektrisch gaat verwarmen en koken. Dat maakt het erg aantrekkelijk om zelf elekticiteit op te gaan wekken. Daarvoor zijn zonnepanelen ideaal. De mogelijkheden worden zelfs steeds beter, omdat het rendement toeneemt. Daardoor kunnen ook panelen aan de noordzijde inmiddels rendement opleveren.

Het is wel goed om te weten dat de bestaande salderingsregeling (bijna) zeker gaat verdwijnen. Nu krijgt u voor iedere door u geleverde kWh hetzelfde bedrag als u voor ieder gebruikt kWh betaalt. Die regeling wordt in 2021 afgeschaft en (waarschijnlijk) vervangen door een subsidieregeling. Dat betekent, dat de vergoeding voor de door u opgewekte stroom wat onzekerder wordt. Uitgansgpunt blijft echter dat het rendement voor mensen die nu panelen aanschaffen interessant blijft.

We bieden voor alle drie de woningtypen de volgende opties aan:

  • Set van 4 panelen, Zwart 285Wp op pannendak, kosten €1.800 (excl. BTW teruggave van ± € 300)
  • Set van 6 panelen, Zwart 285Wp op pannendak, kosten €2.500.. (excl. BTW teruggave van ± € 425)
  • Set van 8 panelen, Zwart 285Wp op pannendak, kosten €3.200.(excl. BTW teruggave van ± € 550)
  • Set van 10 panelen: Zwart 285Wp op pannendak, kosten €3.900 (excl. BTW teruggave van ± € 650)

Zonneboiler

Voor de warmwatervoorziening kunt u eventueel gebruik maken van een zonneboiler. Een zonneboiler werkt in samenhang met uw CV ketel. Het is daarom gewenst om vóór de aanschaf van een zonneboiler een advies te vragen aan de installateur.

  • We bieden deze optie alleen op aanvraag aan.

Van het gas af?

Het zelf opwekken van energie is geen maatregel die nodig is om uw woning van het gas af te krijgen. Maar het is wel een zeer efficiënte manier om de stijgende elekticiteitskosten, die met ‘all electric’ samenhangen te beperken.