Doe mee met het energiecafé!

Na een succesvolle start op 18 september organiseren wij ook op vrijdagmiddag 16 oktober en 20 november 2020 tussen 14:00 en 17:00 een energiecafé.

Elke derde vrijdag van de maand is het energiecafé, dit keer vanwege de huidige richtlijnen digitaal. Ga het gesprek aan met een energiecoach uit Woudenberg over de verduurzaming van uw huis en ontvang een duurzame goodie bag, met o.a. een voucher twv 65 euro en een LED lamp.

Vrijdagmiddag 16 oktober van 14:00-16:00, maak een afspraak door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl. Of bel tijdens het café naar 06 41525449 (Sofie ten Have). 

Energiecafé opent in Cultuurhuis 

Op de 3e vrijdagmiddag in september (18e) start in het Cultuurhuis een nieuw initiatief van de Stichting Duurzaam Woudenberg om bewoners in Woudenberg zo goed mogelijk op weg te helpen met het verduurzamen van hun woning. In het zogeheten Energie café krijgen bezoekers informatie en advies over energiebesparing van energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg. Deze energiecoaches zijn inwoners van Woudenberg die die medebewoners helpen met het nemen van energiebesparende maatregelen in huis. Blijkt er voldoende animo en belangstelling dan zal dit café voorlopig iedere 3e vrijdagmiddag in de maand vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur naast het Repair café te bezoeken zijn, mogelijk met een uitbreiding naar de avonduren.

In de nieuwe opzet wordt voortgebouwd op de eerder gehouden informatieavonden over de energietransitie in het Cultuurhuis. Dit najaar wordt de aanpak meer vraag gericht ingezet en staan de doelen centraal die de bezoekers voor ogen hebben. Welke stappen kun je nemen om je huis te verduurzamen? Zet deze stappen in de goede volgorde en maak een planning voor komende jaren. De urgentie wordt steeds groter, maar niet alle maatregelen hoeven in een keer of direct genomen te zijn.

Naast een informatietafel met folders over allerlei deelonderwerpen, is in het Energie café informatie te vinden over adviseurs, aannemers, installateurs en specialisten die lokaal werkzaam zijn. Er zijn individuele coaching gesprekken waarin we het kunnen hebben over de verduurzaming van uw huis. We kunnen samen de zelfscan doen voor uw huis en u wijzen op vervolgmogelijkheden. Bijvoorbeeld de energiecoaches die dit najaar advies aan huis kunnen geven met o.a. een scan met warmtecamera beelden. De voucherregeling,  het gebruik van de website Energie in Woudenberg en de rol van het Duurzaam Bouwloket als digitaal energieloket worden daarbij uitgelicht. 

Ook kunnen we het hebben over de Regionale Energie Strategie (RES) in de regio Amersfoort, en hoe Woudenberg ervoor staat op het gebied van verduurzaming aan de hand van de Klimaatmonitor. Er valt veel informatie te halen in dit café en wij zullen u helpen de juiste informatie te vinden.

Uiteraard worden de corona voorzorgsmaatregelen in dit Energie café zorgvuldig in acht genomen. Bij goed weer vinden activiteiten mogelijk buiten op het terras plaatst. Er kunnen binnen maximaal drie mensen/koppels individuele coaching tegelijk krijgen. Uw deelname aan een individueel coaching gesprek is zeker te stellen door vooraf een mail te zenden naar info@energie-in-woudenberg.nl onder vermelding van uw naam, voorkeurstijd en onderwerp van gesprek (verduurzaming van uw huis/ Regionale Energiestrategie/ Hoe staat Woudenberg ervoor met verduurzaming?). De aanmeldingen worden na ontvangst bevestigd. Natuurlijk mag u ook gewoon binnenlopen naar de informatietafel en uw wensen kenbaar maken. Indien er genoeg plek is, kunnen we meteen het gesprek met u aangaan.      

Reserveer een plek bij het energiecafé!

Stuur een e-mail naar info@energie-in-woudenberg.nl.