Energiecoaches staan voor je klaar!

De energiecoaches staan voor je klaar: Kasper Boers, Rob v.d. Brink, Jerry van Kalleveen, Rob Kröber, Paul Rijenga, Henk Wierda en Rien Zandee. 

Sinds 9 juli 2018 beschikt Woudenberg over gecertificeerde energiecoaches: Rob Kröber en Fred Bangma volgden de training van Milieu Centraal voor energiecoaches. Inmiddels zijn er nog zes enthousiaste inwoners van Woudenberg begonnen aan de training tot energiecoach, ditmaal georganiseerd door de Natuur en Milieu Federatie Utrecht. Ze staan klaar om u, woningeigenaar, te ondersteunen als u aan de slag wilt met het energiegebruik in uw woning.

De energiecoach komt bij u langs! Deze winter digitaal. Maak een afspraak met een energiecoach bij het inschrijfformulier. We nemen dan contact met u op.

Wat doen energiecoaches?

Energiecoaches beschikken over een goede basiskennis op het gebied van energiebesparingsmogelijkheden. Ze zijn geen professionele energieadviseurs, maar helpen u graag op weg naar een energiezuinig huis. Als u dat wilt, verwijzen ze u door naar (lokale) specialisten als u aan de slag wilt met grotere energiebesparingsmaatregelen. Het zijn de enthousiaste buren die u op weg helpen!

Ze kunnen u helpen met: 

  • Kleine energiebespaarders
  • Isolatie (Gevel, vloer, bodem, dak, glas en kozijnen)
  • Zonnepanelen
  • Integraal energieplan van je woning

Regionale samenwerking

Op 9 juli 2018 hadden Energiecoaches uit Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg hun laatste opleidingsdag in het gemeentehuis van Baarn. Eerder waren ze voor trainingsdagen te gast in Soest, Bunschoten en Woudenberg. In die vier bijeenkomsten hebben ze veel geleerd over bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen, maar ook over adviseren en communicatie.

Het opleiden van de Energiecoaches gebeurde als samenwerkingsproject van de gemeenten Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg. De inhoud van de opleiding is verzorgd door Milieu Centraal. Op 9 juli ontvingen de 12 deelnemers uit de vier gemeenten een certificaat uit handen van de Baarnse wethouder Theo Stroo (Energietransitie) en dus kunnen ze aan de slag als Energiecoach.