Let op! Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een energiescan aan te vragen (november 2021). Zodra dit weer mogelijk is, maken we dat bekend via de gebruikelijke kanalen. 

Een energiescan voor € 49,50? 

Als u in Woudenberg woont kunt u met flinke korting een energiescan krijgen van uw huis, uitgevoerd door een deskundig energieadviseur. Normaal kost een energieadvies rond de €200,-, maar door afspraken met een onafhankelijk adviseur en een bijdrage uit een gemeentelijk ‘Fonds Energieadvies’, hoeft u slechts € 49,50 te betalen.

Wat houdt de energiescan in?

De onafhankelijk adviseur komt bij u langs en doet een ‘schouw’ in uw huis. Hij kijkt waar kansen liggen voor energiebesparing. U krijgt een rapport op maat voor uw huis, dat globaal inzicht geeft in de mogelijkheden, kosten en baten. Het gaat om een energiescan en geen officieel energieadvies (EPA-advies). Het is geschikt voor woningeigenaren, die serieus overwegen te investeren in verduurzaming van hun woning, maar onvoldoende kennis in huis hebben om zelf kansen, kosten en baten in te schatten. Een warmtelek-scan met een infrarood camera is geen onderdeel van deze scan. 

Als u een advies helemaal op maat wilt, dan adviseren we u om te kiezen voor een echt EPA advies (kosten ongeveer €200) of een nul-op-de-meter advies (kosten ongeveer €500). 

Wat vragen wij aan u?

De gemeente Woudenberg en stichting Duurzaam Woudenberg willen woningeigenaren stimuleren om hun huis te verduurzamen. Daarom is ervoor gekozen om een betaalbare, professionele energiescan mogelijk te maken via de medewerking van een adviseur en een gemeentelijke subsidie. Als tegenprestatie willen wij graag weten wat de vervolgstappen zijn die u zet na ontvangst van het Energieadvies, ook als het niet tot een vervolg leidt. Daarom zullen we u een aantal maanden na ontvangst van het advies benaderen met het verzoek een (korte) digitale vragenlijst in te vullen over wat u met het advies heeft gedaan. Bij het doen van de aanvraag, tekent u ervoor mee te werken aan dit vervolgonderzoek.

Aanvraag Energiescan

Aanmelden voor de Energiescan gaat via een inschrijfformulier op het Energieloket van de gemeente Woudenberg, Duurzaam Bouwloket. Als u daar ‘Een energiescan’ aanvinkt, dan nemen wij contact met u op voor verdere afspraken. HIER vindt u dat inschrijfformulier.

Hoe werkt het?

Als u uw gegevens invult op het inschrijfformulier, ontvangt u van Stichting Duurzaam Woudenberg een factuur van €49,50. Als u deze heeft betaald, neemt de adviseur contact met u op om een afspraak te maken voor een scan in uw huis. Na de scan krijgt u een rapport dat u inzicht geeft in de kansen op energiebesparing in uw woning en een inschatting van kosten en baten.

Lees de voorwaarden!

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor een energiescan, is er een aantal voorwaarden. Als u besluit een aanvraag te doen voor een energiescan, dan verklaart u zich akkoord met die voorwaarden.