Woensdag 19 april gaan Woudenbergers tijdens het maandelijkse Energiecafé met elkaar in gesprek over het opwekken van ‘groene energie’ zoals zon- en windenergie. Want is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?  Wist je dat je kunt investeren in windenergieprojecten? En dat als je zonnepanelen hebt de wasmachine het beste kan draaien wanneer de zon schijnt? Vragen die je vast bekend voorkomen en antwoorden die straks hopelijk als muziek in de oren klinken. Kom langs op 19 april!

Al deze maatregelen kunnen helpen om de overgang naar groene energie te versnellen en de impact van de klimaatverandering te verminderen. Het is belangrijk dat inwoners zich bewust zijn van de mogelijkheden en hun rol in deze verandering. En precies daarom wordt dit Energiecafé georganiseerd.

Tijdens deze editie zijn er twee sprekers die de aanwezigen meenemen in het opwekken van ’groene energie’. Zo vertelt Sophie Schut van projectbureau Energie van Utrecht over projecten in Nederland waarbij bewoners in lokaal eigendom groene energie opwekken. En vertelt Chris van Lith van Zon op Woudenberg over zonnepanelen en dynamische contracten. Namens de gemeente Woudenberg wordt de regionale energie strategie (RES) toegelicht.

Uiteraard zijn de energiecoaches van Energie in Woudenberg ook aanwezig. En zij delen graag hun 24 tips voor energiebesparing. Ook voor het aanvragen van een energiebespaaradvies kunnen aanwezigen bij de energiecoaches terecht.

Opgeven voor deze avond kan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee, start om 19.30 uur. Afsluiting 21.15 uur met aansluitend gelegenheid voor een drankje en napraten. Entree is gratis. Aanmelden is aan te raden, er is plaats voor maximaal 50 bezoekers. Locatie is het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40.