Kan ik dat betalen?

Als u uw huis klaar wilt maken voor de toekomst, dan kost dat geld. Misschien wel zoveel geld, dat zo’n toekomstbestendig huis buiten uw bereik lijkt. Maar is dat zo? Er kan meer dan u denkt. Wist u, dat u in 15 jaar € 33.000 aan uw energieleverancier doneert als u een energierekening heeft van € 150 per maand? Als u dat geld inversteert in uw huis, dan heeft u er zelf ook nog wat aan…

Als u geld op de bank heeft staan, dan krijgt u momenteel 0,1% rente. De aanschaf van zonnepanelen levert al snel een rendement op van 6%. En als u geen geld heeft, dan zijn er momenteel gunstige leningen om te investeren in verduurzaming van uw woning. Dus lees verder en beslis dan wat wijsheid is in uw geval.

Het is natuurlijk mooi dat investeren in verduurzaming van uw woning rendabel is. Maar u heeft wel geld nodig om de investeringen te kunnen betalen. Als dat niet onder uw matras ligt of op de bank staat, dan zult u dat moeten lenen. En dan is het goed om te weten dat niet alleen u, maar ook de overheid en verschillende financiele instellingen het belangrijk vinden dat uw huis duurzamer wordt. Daarom is het mogelijk om geld te lenen tegen gunstige voorwaarden. Of om subsidie te krijgen voor sommige maatregelen. Op Duurzaam Bouwloket, het energieloket van Woudenberg, vindt u daarover meer informatie.