Disclaimer

De informatie op deze pagina is bedoeld om u te helpen. U kunt er geen rechten aan ontlenen. Als u besluit subsidie aan te vragen, dan blijft u daarvoor zelf verantwoordelijk.

Er is weer subsidie voor het isoleren van uw woning

Vanaf  2 september 2019 kunt u weer subsidie aanvragen voor het isoleren van uw huis. Gemiddeld gaat het om 20 procent subsidie op de kosten van isolatiemaatregelen. Voorwaarde is dat u ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Dit is een mooie stimulans om met de isolatie van uw woning aan de slag te gaan. Isoleren is de eerste stap als u uw woning klaar wilt maken voor de toekomst.

Vóórdat u subsidie aanvraagt, is het aan te raden om de informatie te lezen, die we voor u op een rij hebben gezet op de pagina ‘Uw huis klaar voor de toekomst’. Daar vindt u een link naar een folder met daarin onder meer informatie over de isolatiewaarden die nodig zijn om in 2050 van het aardgas af te kunnen. Want… als u toch gaat isoleren, doe het dan meteen goed!

Hoe werkt het?

We geven hieronder stap voor stap aan wat u moet doen.

 • Stap 1: Ga na of het in uw huis de moeite waard is om twee isolatiemaatregelen tegelijk aan te pakken. De regeling geldt voor een combinatie van twee (of meer) maatregelen uit het rijtje dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas.
 • Stap 2: Als u een professioneel en betaalbaar advies (€ 49,50) wilt om te weten of isoleren interessant is, kijk dan HIER. U kunt ook gaan voor een maatwerkadvies. Daarover leest u meer op de informatiepagina van MilieuCentraal.
 • uur, gevel, vloer en glas.
 • Stap 3: Als u besluit om gebruik te maken van de subsidieregeling, vraag dan offertes aan bij bedrijven die u kunnen helpen. Denk daarbij ook eens aan lokale ondernemers. Bedrijven die meedoen met deze campagne vindt u HIER.

‘Officiële’ informatie

Op deze pagina zetten we de informatie rond de subsidieregeling ‘Energiebesparing Eigen Huis’ zo overzichtelijk mogelijk op een rij. Dat doen we op basis van officiële informatie, afkomstig van MilieuCentraal en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). U kunt  ook direct naar de informatiepagina’s gaan van MilieuCentraal en de RvO

De linkerkolom op deze pagina is een samenvatting waarmee u snel kunt zien of u voor de regeling in aanmerking komt en welke stappen u vervolgens moet zetten. In de kaders in de rechterkolom vindt u extra informatie.

Wat levert het op?

Een subsidieregeling is mooi, maar u wilt natuurlijk graag een antwoord op de vraag: wat betekent dat voor mijn huis. Op de website van MilieuCentraal vindt u:

 • een inschatting per maatregel bij verschillende woningtypen.
 • een overzicht van de subsidiebedragen per maatregel per m2. 

Let op! U moet wel even scrollen op hun informatiepagina.

Subsidievoorwaarden

De ‘Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ (SEEH) is één van de uitvoeringsmaatregelen vanuit het Klimaatakkoord, dat in juni 2019 is vastgesteld. Als u er gebruik van maakt, ontvangt u ongeveer 20% van de investeringskosten terug. Deze regeling loopt tot en met december 2020 en heeft een landelijk subsidieplafond van 84 miljoen euro. Belangrijkste voorwaarden van de regeling zijn:

 • Uw woning is een bestaande woning (geen nieuwbouw).
 • U laat twee of meer isolatiemaatregelen uitvoeren.
 • De maatregelen zijn uitgevoerd door een bedrijf, niet door u zelf. 
 • U vraagt subsidie aan voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd.
 • U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd.

U vindt een uitgebreide lijst met voorwaarden op de informatiepagina van MilieuCentraal.

Waar kan ik terecht in Woudenberg?

 • Voor achtergrondinformatie over alle soorten energie besparende maatregelen kunt u terecht op het Energieloket van Woudenberg, Duurzaam Bouwloket.
 • Voor een zelfscan, een bezoek van de energiecoach of een betaalbaar energieadvies kunt u terecht op de pagina ‘Mijn Huis’ van deze website.
 • Van een drietal woningtypes uit de jaren ’60 en ’70 zijn menukaarten beschikbaar, waarop u een goede indicatie krijgt van de kosten van isolatiemaatregelen in deze woningen. Van de daar aangegeven prijzen kunt u gemiddeld 20% aftrekken als u gebruik maakt van de subsidieregeling. 
 • In Woudenberg hebben een aantal lokale en regionale bedrijven zich aangesloten bij deze campagne. Zij helpen u graag verder.