Uw huis klaar voor de toekomst

In 2050 willen we de CO2 uitstoot en het gasgebruik tot nul hebben teruggebracht. Dat is over 30 jaar. Met de campagne Energie in Woudenberg willen de gemeente Woudenberg en Stichting Duurzaam Woudenberg inwoners helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst. Dat betekent:

  1. Een lagere energierekening
  2. Meer wooncomfort
  3. Minder CO2 uitstoot
  4. Minder afhankelijk van (aard)gas

Waar moet ik beginnen?

Bij het klaarmaken van uw huis voor de toekomst moet u zich eerst afvragen: Hoe staat uw huis ervoor? Met verschillende online en offline hulpmiddelen kunt u erachter komen welke stappen u kunt nemen, zie ook Uw huis. 

Ook mogelijk: groene daken

Naast de 4 basisstappen kunt u ook overwegen om een groen dak te nemen, lees hier verder.

Stap voor stap, zonder spijt

Als woningeigenaar weet u, dat u de komende 30 jaar moet investeren in het onderhoud van uw woning. Als u weet waar u naar toe moet, dan kunt u daar uw investeringsbeslissingen op aanpassen. Voor de meeste woningeigenaren zal dat stap voor stap gaan. Om te voorkomen dat u spijt krijgt van één van die stappen, werken we met een stappenplan. Dat stappenplan komt u tegen op het Energieloket van de gemeente Woudenberg. Maar we hebben het ook samengevat in een folder. Die folder kunt u als PDF downloaden als u op één van de onderstaande afbeeldingen klikt.

Meer informatie per stap

Daarnaast hebben we samen met bedrijven uit Woudenberg en omgeving over de verschillende verduurzamingsmogelijkheden alvast informatie voor u samengesteld.

Stap 1: Isolatie van voorbeeldwoningen in Woudenberg

Stap 2 en 4: Installaties voor ventilatie en duurzaam verwarmen

Stap 3: Energie opwekken