Uw huis klaar voor de toekomst

In 2050 willen we de CO2 uitstoot en het gasgebruik tot nul hebben teruggebracht. Dat is over 30 jaar. Met de campagne Energie in Woudenberg willen de gemeente Woudenberg en Stichting Duurzaam Woudenberg inwoners helpen hun huis klaar te maken voor de toekomst. Dat betekent:

  1. Een lagere energierekening
  2. Meer wooncomfort
  3. Minder CO2 uitstoot
  4. Minder afhankelijk van (aard)gas

Stap voor stap, zonder spijt

Als woningeigenaar weet u, dat u de komende 30 jaar moet investeren in het onderhoud van uw woning. Als u weet waar u naar toe moet, dan kunt u daar uw investeringsbeslissingen op aanpassen. Voor de meeste woningeigenaren zal dat stap voor stap gaan. Om te voorkomen dat u spijt krijgt van één van die stappen, werken we met een stappenplan. Dat stappenplan komt u tegen op het Energieloket van de gemeente Woudenberg. Maar we hebben het ook samengevat in een folder. Die folder kunt u als PDF downloaden als u op één van de onderstaande afbeeldingen klikt.

Hoe staat uw huis er voor?

Als u uw huis stap voor stap en zonder spijt klaar wilt maken voor de toekomst is de eerste vraag: hoe staat mijn huis er voor. Voor een antwoord op die vraag kunt u terecht bij dorpsgenoten uit Woudenberg. Energiecoaches komen langs voor een eettafelgesprek en/of een warmtescan of een professionele, onafhankelijke energieadviseur voor een energiescan.

Zo kunt u goed voorbereid de juiste beslissingen nemen voor grotere investeringen in het onderhoud van uw woning. Lees MEER.

Energieloket

Als u weet hoe uw huis ervoor staat, dan kunt u voor vervolgstappen terecht bij het energieloket van de gemeente Woudenberg. Iedere reis begint met een eerste stap. Bij het verduurzamen van uw woning is die eerste stap: isoleren. Want wat je niet verbruikt hoef je ook niet in te kopen of op te wekken.

En ook bij het vervolg van uw (klant)reis ondersteunen we u met ons energieloket. Daarvoor hebben we gekozen voor Duurzaam Bouwloket als onze professionele partner. Lees MEER.

Samenwerken in Woudenberg!

Het is duidelijk dat er de komende jaren veel gaat veranderen in de energievoorziening. Het energiegebruik moet omlaag en de energieproductie moet duurzamer. Daarin is de gemeente een belangrijke speler. En de gemeente Woudenberg neemt die rol serieus. Maar de uitdaging die voor ons ligt kunnen we alleen succesvol aanpakken als iedereen meedoet. Daarvoor is alle energie nodig, die beschikbaar is in Woudenberg.

Uiteindelijk moet de gemeente, maar ook iedere woningeigenaar, de woningcorporatie, maar ook iedere huurder en ieder bedrijf en maatschappelijke organisatie aan de slag met verduurzamen van het eigen energiegebruik. Dat gaat een stuk gemakkelijker als we het samen doen. Daarom zijn we blij dat stichting Duurzaam Woudenberg en een aantal bedrijven partner zijn in deze campagne.