NOM training deelnemende bedrijven

Op woensdag 20 juni 2018 reisden 25 ondernemers uit Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg naar het trainingscentrum van Saint-Gobain in Eindhoven. Stichting Happy Balance organiseerde op verzoek van deze gemeenten een training voor alle lokale bedrijven, die meedoen met de gemeentelijke campagnes. De aanwezigheid van bijna alle uitgenodigde bedrijven geeft aan, dat ze serieus werk maken van hun betrokkenheid. Ze wilden kennis nemen van de innovatieve ontwikkelingen die het mogelijk maken om ook bestaande woningen naar nul-op-de-meter (NOM) te brengen.

De deelnemende gemeenten vinden het belangrijk om woningeigenaren te stimuleren om aan de slag te gaan met hun woning. Maar daarbij hoort ook, dat belangstellenden goed worden voorgelicht over mogelijkheden, kosten en baten. Daarom werd eerder in al deze gemeenten een informatieavond georganiseerd. En kregen adviseurs uit Bunschoten, Soest en Woudenberg een training om dat verhaal te vertalen naar een goed advies aan woningeigenaren.  De bedrijvenbijeenkomst was bedoeld om ook deelnemende lokale bedrijven kennis te laten maken met de regionale aanpak, waarmee woningeigenaren op weg worden geholpen naar nul-op-de-meter. Uitgangspunt is dat de meeste woningeigenaren niet in staat zijn om hun woning in één keer naar NOM te brengen. Dan is het belangrijk, dat ze op de weg daarnaar toe geen stappen zetten waar ze spijt van krijgen. De training was bedoeld om de deelnemende bedrijven de kennis aan te reiken om woningeigenaren op die weg goed te kunnen ondersteunen.

Hieronder een foto-impressie van de training voor de deelnemende bedrijven. Op de foto’s (van links naar rechts, van boven naar beneden): de vertegenwoordigers van 20 aanwezige bedrijven uit Baarn, Bunschoten, Soest en Woudenberg en een aantal gasten (foto’s 1 en 6), Henk Seinen (Seinenergie, foto 2) over een integrale NOM aanpak, Aldwin Dama (Isover, foto 3) over isolatie, Jan Verdonck (JAGA, foto 4) over verwarmen en ventileren en Roel Verheul (Dutch Heatpump Solutions, foto 5) over warmtepompen,