Project Voorbeeldwoningen: Uw huis klaar voor de toekomst

Een groep lokale en regionale bedrijven uit Woudenberg en omgeving heeft voor u, woningeigenaren van jaren-60 en jaren-70 woningen in Woudenberg, een aanbod samengesteld, waarmee u uw woning op een verantwoorde manier kunt verduurzamen. Verantwoord betekent, dat hun aanbod u helpt om uw woning uiteindelijk ‘van het gas af’ te krijgen. U kunt de beschreven maatregelen in één keer uitvoeren, maar ook stap voor stap. Met ons aanbod weet u dat u ook bij die stap voor stap aanpak geen spijt zult krijgen van uw keuze. In de folder ‘Uw huis klaar voor de toekomst’ van vier samenwerkende gemeenten leest u meer over zo’n stap voor stap aanpak zonder spijt.

Voorbeeldwoningen jaren ’60 en ’70

Als u aan de slag wilt met uw woning is het vooral belangrijk om te weten wat het beste is voor uw woning. Wat is in uw geval de beste volgorde en wat zijn de kosten en baten van maatregelen in uw huis. In Woudenberg hebben we drie woningtypes geselecteerd, die zijn gebouwd in de jaren ’60 en ’70 en die in Woudenberg veel voorkomen. Van ieder woningtype is in één woning de energiesituatie onderzocht. En op basis daarvan hebben we voor ieder van deze drie woningtypes een compleet aanbod in een menukaart gezet. Als u in één van die woningtypes woont, dan krijgt u met die menukaart een goed inzicht in de kosten en baten van iedere maatregel, die u op weg helpt naar een energiezuinig en comfortabel huis.

Type W. de Zwijgerlaan

Type Rembrandtlaan

Type John F. Kennedylaan

Samenwerken aan energiebesparing

Met de campagne ‘Energie in Woudenberg’  willen wij, Stichting Duurzaam Woudenberg en gemeente Woudenberg u, woningeigenaren, ondersteunen om het energiegebruik van uw woning duurzamer te maken. We denken dat een aanbod van lokale bedrijven, toegespitst op uw woning, u daarbij kan helpen. Vanzelfsprekend bepaalt u  zelf met welk bedrijf u in zee gaat en natuurlijk kunnen wij geen garanties geven voor welk bedrijf dan ook. Maar we zijn blij dat deze bedrijven het initiatief hebben genomen om u te informeren over mogelijkheden en vrijblijvend een aanbod te doen.