Tips & Tricks

Bespaartip 9: Temperatuur CV verlagen

Het is belangrijk om de temperatuur van je CV ketel te verlagen, hiermee bespaar je op je energiekosten. Kijk ook op www.energie-in-woudenberg.nl of op www.zetmop60.nl.

Bespaartip 8: Slim water besparen via de hoofdkraan

Zonder ingewikkelde verbouwing is het ook mogelijk om veel water te besparen: door de hoofdkraan een klein stukje terug te draaien. Energiecoach Rob legt het uit!

Bespaartip 7: Waterbesparende kraan en warmte terug winnen

Je verbruikt veel water door te douchen. Met een waterbesparende douchekop bespaar je veel water. En het is zelfs mogelijk om warmte terug te winnen. Energiecoach Rob legt het uit! 

Bespaartip 6: Dakisolatie

Dakisolatie bespaart veel stookkosten, al snel honderden euro’s per maand. Door je dak te isoleren wordt je woning een stuk warmer en comfortabeler. Energiecoach Rob laat zijn dakisolatie zien. Voor meer informatie over dakisolatie, kijk ook op de website van Milieucentraal

Bespaartip 5: Hybride warmtepomp

Van het gas af gaan is echt wel een grote stap. Je kan ook een tussenstap nemen en daarmee veel gas besparen. Dit kan door een hybride warmtepomp naast de CV ketel te installeren. Energiecoach Henk legt het uit! Lees ook meer over warmtepompen op Milieucentraal.  

Bespaartip 4: Radiatorfolie

Achter de verwarming wordt het erg warm. Door radiatorfolie te plaatsen wordt de warmte terug de woning in gekaatst. Dat scheelt veel energie. Energiecoach Rob legt het uit!

Bespaartip 3: Close in boiler

Een close in boiler geeft snel warm water en is daardoor erg comfortabel. Door de instelling aan te passen bespaar je energie, zonder in te leveren op het comfort. Energiecoach Rob legt het uit!

Bespaartip 2: Isolatie om verwarmingsbuizen

Veel warmte gaat verloren door de leidingen naar de verwarmingen. Het is heel makkelijk om de verwarmingsbuizen te isoleren. Energiecoach Rob legt het uit!

Bespaar tip 1: LED lamp

LED lampen verbruiken 90% minder energie dan gloeilampen en gaan langer mee. Energiecoach Rob legt het uit!